Kerkklok Venlo-Zuid van slag, loopt tweeënhalf uur achter

Kerkklok Venlo-Zuid © Omroep Venlo
De kerkklok van de Onze Lieve Vrouwekerk in Venlo-Zuid is al een hele poos van slag. Letterlijk, want sinds de overgang van de winter- naar de zomertijd loopt de klok uit de pas.
Het kerkbestuur heeft de klok al meermaals goed laten zetten, maar dat helpt iedere keer maar even. Nu loopt de klok zo’n tweeënhalf uur achter. Niet altijd even handig, vinden ze in de buurt.

Al vaker

Het is niet de eerste keer dat de tijdsaanduiding van de klok niet klopt. Vorig jaar duurde het na het ingaan van de zomertijd weken voordat de klok kon worden verzet. De vrijwilliger die het uurwerk altijd verzette durfde toen vanwege hoogtevrees niet meer naar boven. Een paar jaar eerder sloeg de klok op hol en liep de minutenwijzer op de snelheid van de secondewijzer, met iedere minuut een luidende klok als resultaat.

Versleten

Het kerkbestuur laat weten dat het huidige probleem komt doordat de elektronische installatie versleten is. Er ligt inmiddels een offerte voor vervanging, maar het bestuur moet nog een beslissing nemen over deze reparatie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!