Gratis e-bikes vanwege onderhoud A73 vliegen de deur uit

Stockfoto © iStock
Inwoners rond de Roer- en Swalmentunnels kunnen tijdens de tunnelrenovaties op de A73 deze zomer gratis een e-bike of speed pedelec lenen zodat ze op een andere manier op pad kunnen. Het ludieke initiatief blijkt sinds de start op donderdag razend populair.
Van 14 juli tot en met 4 september worden de Roer- en Swalmen tunnels voor onderhoud gesloten.

Gratis e-bikes

Midden Limburg Bereikbaar stelt de elektrische fietsen beschikbaar om zo 'ander en slimmer reisgedrag' te stimuleren. Het moet een zetje in de rug zijn om niet met de auto te hoeven omrijden tijdens de hinderperiode. Begin juli zal er daarnaast ook een kortingsactie komen, die reizen met het openbaar vervoer aantrekkelijker moet maken tijdens de overlast. Enkele uren na de aankondiging van het project zijn al 90 van de 100 fietsen gereserveerd, zo vertelt een woordvoerder. "Of er meer komen, is nog niet beklonken. We lopen niet op de zaken vooruit. Het is bedoeld als prikkelende stimulans, een ludiek zetje in de goede richting."
Midden Limburg Bereikbaar is een initiatief van de gemeenten in het gebied, de provincie en Rijkswaterstaat. Een e-bike of speed pedelec reserveren kan hier. De fietsen zijn alleen beschikbaar op reservering en er geldt op is op.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!