Opnieuw waarschuwing voor onweersbuien en veel regen

Stockfoto © iStock
Limburgers moeten donderdag rekening houden met (zware) onweersbuien en veel regen. De buien trekken vanuit het zuidoosten de provincie binnen en kunnen in de middag en avond voor overlast zorgen. Er geldt code oranje.
Volgens de laatste berekeningen kan er lokaal meer dan 75 millimeter regen vallen.

Code oranje

Er is bovendien kans op hagel en windstoten tot zo'n 75 kilometer per uur. Het verkeer en buitenactiviteiten kunnen hierdoor hinder ondervinden. Het KNMI heeft daarom code oranje afgekondigd voor Limburg. Ook het oosten van Noord-Brabant en het zuiden van Gelderland kunnen last hebben van de stevige regen- en onweersbuien, daar geldt code geel.
De waarschuwing geldt vanaf 12:00 uur tot 00:00 uur.

Einde aan hittegolf

Volgens Meteo Limburg wordt het donderdag niet warmer dan zo'n 21 graden. Daarmee komt een einde aan de 14-daagse hittegolf. In de nacht wordt het geleidelijk droog en vrijdag laat de zon zich weer zien. Dan wordt het opnieuw zomers warm, met temperaturen van zo'n 26 à 27 graden. Bekijk het uitgebreide weerbericht.

Twee dagen geleden

Dinsdag waarschuwde het KNMI ook al voor zware regen- en onweersbuien. Toen gold er voor het hele land, behalve de Waddeneilanden, ook code oranje. De buien trokken toen nog grotendeels om Limburg heen. Elders in het land liepen straten wel onder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!