Amper slecht weer voor Limburg, wel elders overlast

In onder andere Alphen aan den Rijn liepen de straten onder. © ANP
“Nog geen druppel gezien in Brunssum”, “Tot nu toe in Venray geen regen” en heel veel “Waar?” reageerden mensen onder het nieuws dat er dinsdagmiddag en -avond code oranje zou gelden in onder andere onze provincie.
En gelijk hebben ze: de voorspelde hagelstenen van 2 centimeter dik en fikse onweersbuien trokken grotendeels bij Limburg langs. In onze provincie is er dan ook niet één melding bij 112 binnengekomen over storm- of waterschade. Code oranje is inmiddels opgeheven. Tot 22:00 uur geldt nog wel code geel.

Problemen

Op andere plekken in het land zorgde het weer wel voor problemen. Zo waren op Schiphol vluchten vertraagd en werden vluchten geannuleerd als gevolg van de regenbuien die overtrokken. Ook leidde het weer plaatselijk tot ondergelopen straten, pleinen en winkels.

Verkeer

Daarnaast had het verkeer hinder van wateroverlast. Daardoor kwam de avondspits op veel plekken in het land vroeg op gang. Op het hoogtepunt stond er volgens de ANWB 954 kilometer file. Daarmee was het de op zes na drukste spits van het jaar.

Donderdag regen

Voor donderdag wordt er ook regen voorspeld. Volgens Meteo Limburg zijn er dan langdurige perioden met regen, mogelijk lokaal met onweer. Door diverse weercomputers wordt voor Limburg later op dinsdag en op donderdag nog altijd 10 tot 40 millimeter regen verwacht.