Brabant kan toch verder met reconstructie N270

Werkzaamheden aan de N270 tussen Deurne en de Limburgse grens. © Provincie Brabant
In Noord-Brabant kan de reconstructie van vier provinciale wegen alsnog doorgaan. In februari werden de werkzaamheden aan onder meer de N270 tussen de Limburgse grens en Deurne gepauzeerd vanwege stikstofproblemen.
Uit nieuwe stikstofberekeningen blijkt dat voor deze vier projecten geen vergunning nodig is op grond van de Wet Natuurbescherming. Dat meldt de provincie Brabant dinsdag.

Op de pauzeknop

"Na jaren van voorbereidingen waren we net gestart met de reconstructie van de N270, om de weg verkeersveiliger te maken, toen het werk moest worden stilgelegd", vertelt Jos Korsten, projectmanager N270. "Dat was een domper voor de onszelf en de aannemer, maar ook voor de weggebruikers en de aanwonenden."
De provincie is daarop met de aannemers en de omgevingsdiensten aan tafel gaan zitten om naar mogelijkheden te zoeken om het project alsnog door te laten gaan. "Gelukkig hebben we daar een oplossing voor gevonden", stelt Korsten.

Aangepast

Bij de reconstructie van de N270 (Deurne-Limburgse grens), de N285 (randweg Zevenbergen), de N264 (Uden-Volkel) en een deel van de N282 (Rijen-Hulten-Reeshof) zijn oplossingen gevonden. Zo worden sommige werkzaamheden niet of anders uitgevoerd, bijvoorbeeld door elektrisch bouwmaterieel in te zetten. Daardoor wordt voorkomen dat uit de projecten stikstof neerslaat op nabijgelegen Natura 2000-gebieden.
"Ik ben echt ontzettend blij dat het is gelukt om de wegenprojecten N270, N285, N264 en een groot deel van de N282 alsnog te realiseren", stelt Stijn Smeulders, gedeputeerde mobiliteit. Alleen voor de werkzaamheden aan de N629 is geen oplossing gevonden.