Juwelen geroofd bij ramkraak in Maastricht

De brandweer werd opgeroepen om de ravage te helpen opruimen © Track'88
Bij een ramkraak bij een juwelier in de Wolfstraat in Maastricht zijn dinsdagochtend juwelen gestolen. Volgens getuigen waren er meerdere personen bij betrokken.
De ramkraak gebeurde rond 05:00 uur.

Ramkraak

Volgens een correspondent ter plaatse zijn diverse vitrines kapotgeslagen en leeggeroofd. Om naar binnen te dringen is de toegangsdeur ingeslagen, waardoor het trottoir voor de juwelier bezaaid ligt met glas. Het toegangshek is vervolgens omhoog gewrikt. De brandweer is opgeroepen om te helpen de ravage op te ruimen. De politie doet onderzoek naar de inbraak.

Vreselijk

Een woordvoerder van de juwelier laat weten dat er met man en macht wordt gewerkt aan het onderzoek en het opruimen. Over de gemaakte buit en de waarde van de gestolen juwelen kon zij geen uitspraken doen. "Het is vreselijk", verklaarde ze.

Achtervolging

De politie zag bij aankomst in de straat een auto wegrijden die mogelijk betrokken was bij de ramkraak. Deze auto veroorzaakte daarna een aanrijding met de politieauto. Het voertuig werd door de politie achtervolgd, maar wordt op Belgisch grondgebied uit het oog verloren. Er is nog niemand aangehouden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!