Protest ouders, kinderen en leraren tegen hitte op school

Tijdens warme dagen kan de temperatuur in de klaslokalen hoog oplopen. © iStock
Leerlingen, leraren en ouders van basisschool de Trampoline en basisschool De Opstap in Brunssum gaan woensdag demonstreren bij het gemeentehuis. De actie wordt gevoerd vanwege de slechte klimaatbeheersing in het schoolgebouw.
Volgens de initiatiefnemers worden kinderen zelfs ziek door de hitte. Afgelopen vrijdag kwamen daardoor verschillende kinderen niet naar school.

Belofte

Volgens de ouders en de school belooft de gemeente al vijf jaar het probleem te zullen aanpakken, maar is er al die tijd nog niks verbeterd. Tijdens warme dagen kan de temperatuur oplopen tot 30 graden in de klaslokalen.

Demonstratie

De kinderen gaan woensdag samen met hun ouders en hun leraren naar de gemeente Brunssum om aandacht te vragen voor de kwestie. De kinderen van groep 6, 7 en 8 gaan samen met hun leraar. De kinderen van de onderbouw nemen een vader of moeder mee.

Steun van directie

Directeur Jéron Bejas steunt de actie van de ouders. "Sinds de opening van het gebouw zijn er meerdere beloftes gedaan om het klimaat binnen het gebouw werkbaar te maken, helaas lukt dat tot nu toe niet", zo laat hij weten in een bericht aan de ouders. "Voor ons als school zijnde willen we samen met als vertegenwoordiging van de ouders optrekken om een duidelijk standpunt in te nemen betreft de warmte en het te hoge CO2 gehalte binnen ons gebouw."

Eerder acties

De ouders hebben in het verleden al vaker actie gevoerd. Zo werd er vorig jaar een handtekeningenactie gehouden. Voor kinderen van ouders die niet achter de actie staan, zorgt de school voor een passende vorm van vervanging voor de gemiste praktijkles. Hoeveel ouders en kinderen er meedoen aan de actie is nog niet bekend. De directie wil geen toelichting geven.