Na lange droogte zondag kans op gladheid door buien

Foto ter illustratie © iStock
Voor het eerst in meer dan een maand zijn er buien op komst. Zaterdagavond blijft het droog, maar zondag kan er in de loop van de namiddag en avond een bui vallen. De ANWB waarschuwt daarom voor gladde wegen.
Op het droge en warme asfalt zijn door het verkeer veel rubber en vette stoffen achtergelaten. Wanneer deze vastgeplakte substanties door het regenwater losraken van het asfalt kan dit leiden tot verraderlijke gladheid en minder grip, zo verklaart de ANWB.
De verkeersdienst waarschuwt automobilisten en met name motorrijders om goed op te letten.

28 tot 31 graden

Volgens Meteo Limburg wordt het zondag overdag vrij zonnig met wolkenvelden. In de middag kan het 28 tot 31 graden worden. Later op de dag wordt de lucht iets vochtiger en in de namiddag en avond is er kans op een bui.

Langste dag

Ook van maandag tot en met donderdag is de lucht volgens Meteo Limburg vochtig waardoor het drukkend warm wordt. Er zijn vooral dinsdag en donderdag enkele onweersbuien te verwachten, maar die gaan geen forse verkoeling meebrengen. Zoals het er nu naar uitziet, is het woensdag 21 juni (de langste dag en om 16:58 uur het begin van de astronomische zomer) droog.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!