Tin (10) uit Roermond dolgelukkig na ontmoeting met Modric

Vader en moeder Vukadin-Pusic en Fran en Tin op de foto met Luka Modric. © privéfoto Irina Pusic
De 10-jarige Tin Vukadin uit Roermond beleefde de twee mooiste dagen uit zijn leven. In de Kuip mocht hij woensdagavond aan de hand van zijn idool Luka Modric het veld oplopen, een dag later had hij een ontmoeting met de Kroatische topvoetballer.
Toen Tin donderdagavond weer in zijn eigen bed in Roermond lag, zei hij tegen zijn moeder Irina Pusic: "Mama, ik wou dat het gisteren was. Ik wil dit echt nog een keer beleven. Ik zei: 'jongen ga maar gewoon nagenieten, oogjes dicht en lekker slapen en het filmpje terugdraaien."

Rollercoaster

De afgelopen dagen waren voor Pusic en haar gezin een ware rollercoaster. De voormalig tophandbalster heeft net als haar man Kroatische roots en hun zieke zoontje Tin is groot fan van Luka Modric. Vier jaar was Stichting FC Robinstijn bezig om de wens van Tin te kunnen vervullen en toen moest Pusic het twee maanden geheim houden. Ze begint te lachen: "Dat ging helemaal mis, ik heb me wel honderd keer versproken. Ik was zo enthousiast en floepte het eruit, dat mijn man me aankeek van 'wat doe jij nou?' Uiteindelijk heb ik me elke keer wel eruit weten te redden, maar ik ben hier blijkbaar niet zo goed in."

Bescheiden lachje

Als afgelopen woensdag het moment aanbreekt dat de verrassing aan de Roermondse jongen wordt verteld, slaat het tienjarige jochie helemaal dicht. "Ik zag hem naar de grond kijken, maar met een bescheiden lachje. Toen wist ik als moeder 'van binnen is hij door het dolle heen'." Vervolgens mag Tin gaan oefenen met de andere line-up kinderen, dat was wel even spannend voor Pusic. Tin heeft namelijk al sinds zijn geboorte een zeldzame stofwisselingsziekte en een zwakke gezondheid. Al heel jong moest hij een lever- en niertransplantatie ondergaan. "Hem loslaten was moeilijk, maar het ging goed, hij kreeg op tijd zijn medicijnen en genoeg te drinken."
Tin op de foto met zijn grote idool Luka Modric. © L1

Ontmoeting

Nadat Tin met zijn grote held Modric het veld op liep, is hij gedurende de wedstrijd heel stilletjes. "Ik was bezorgd of alles wel goed was, maar hij was zo onder de indruk en totaal in shock." Toen moest een dag later het tweede hoogtepunt nog komen: een ontmoeting met Modric. "Dat was voor ons een totale verassing, dat hebben ze goed geheim gehouden. We hoorden het pas toen we naar de auto liepen na de wedstrijd", vertelt Pusic.

Lieve, sociale man

Het gezin zou de volgende dag de training van de Kroatische ploeg bezoeken, maar omdat de wedstrijd uitdraaide op een verlenging, werd de training geschrapt. Desondanks maakte Modric toch tijd voor Tin en zijn oudere broer Fran. "De jongens waren heel gespannen, maar Modric stelde ze enorm op hun gemak. Hij staat bekend als een lieve, sociale man, dat maakt hem ook zo geliefd, maar dat was hij ook." De ontmoeting is heel ontspannen en het hele gezin geniet enorm. Er worden grapjes gemaakt als Pusic tegen Modric zegt dat hij over een paar jaar een handtekening van haar zoontje Fran wil. Modric had ook een cadeautje voor Tin meegenomen. "Een shirtje waar op de rug gedrukt stond 'Tin', dat was zo speciaal en bijzonder. Echt een unieke ervaring, dit gaan we nooit vergeten. Dit gaat ons veel kracht geven voor komende tegenslagen", weet Pusic.

Telefoon roodgloeiend

Sinds vrijdag staat in huize Vukadin-Pusic de telefoon roodgloeiend. "Alle Kroatische media hebben mij gebeld, van kranten tot televisiestations. We komen zelfs op de landelijke televisie in Kroatië. Echt ongelofelijk. Ik zei tegen mijn man woensdagavond: "Dit is het einde. Mooier wordt het niet." Maar na de ontmoeting met Modric zei hij al: "Beter bestaat dus wel."