Landgraaf sluit zes drugspanden in half jaar

Een politiescooter voor het gemeentehuis in Landgraaf © L1 (Erwin Minkenberg)
Zes drugspanden in Landgraaf zijn in de eerste helft van dit jaar door de gemeente op slot gedaan. Dat maakte de gemeente deze week bekend. Daarmee blijft de gemeente streng handhaven.
Burgemeester Richard de Boer liet panden aan de Pastoor Scheepersstraat, Dr. Poelsstraat, Thornsestraat, Kloosterstraat, Op het Veldje en de Baanstraat voor drie op zes maanden verzegelen, nadat er drugs werden gevonden.

Streng

Landgraaf is een van de gemeenten die streng handhaaft bij drugspanden. Sinds 2007 mogen ook woningen op slot worden gedaan. Sindsdien gebeurde dat al meer dan 180 keer. Ook gingen er de afgelopen 15 jaar verschillende bedrijfspanden op slot. Daarmee staat de gemeente op een zesde plek in Limburg, na Maastricht, Venlo, Heerlen, Kerkrade en Sittar-Geleen.
'Handelshoeveelheid'
Met dit damoclesbeleid proberen gemeenten de overlast door drugshandel vanuit woningen of bedrijven terug te dringen. Volgens de regels mag een gemeente een pand op slot doen als er een 'handelshoeveelheid' drugs wordt gevonden. Daarvan is al sprake bij 0,5 gram harddrugs, 5 gram softdrugs en/of meer dan 5 hennepplanten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!