Inval in Sittard: vier mannen slachtoffer van mishandeling

Buurtonderzoek van de politie in Sittard. © Orange Media
In het Sittardse bedrijfspand waar de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een inval deed, werden vier mannen mishandeld.
Eén van de slachtoffers, een 45-jarige man uit Heerlen, wist aan zijn belagers te ontkomen en de politie te waarschuwen. Volgens De Limburger zou hij naakt en met vastgebonden handen buiten het gebouw zijn aangetroffen.

Slachtoffers

Een arrestatieteam viel het bedrijfspand vervolgens binnen en trof daar nog drie slachtoffers aan. Het gaat om mannen van 22, 43 en 50 jaar oud uit Beekdaelen, Heerlen en Weert. De mannen werden volgens de krant in het pand gegijzeld.
Twee van de vier slachtoffers moesten naar het ziekenhuis om aan hun verwondingen te worden behandeld.

Zeven personen opgepakt

In het bedrijfspand waren bovendien twee mannen uit Sittard van 22 en 28 jaar aanwezig en een Poolse vrouw (22). Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling. Later in de nacht werden nog vier mannen opgepakt: een 45-jarige man uit Maastricht en drie mannen van 24, 29 en 43 uit Heerlen.
De Forensische Opsporing van de politie heeft onderzoek verricht in het gebouw. Ook zijn er camerabeelden veiliggesteld en praat de politie met getuigen.