Pinkpop belooft zonnig en warm te worden dit weekend

Pinkpoppubliek © Jean-Pierre Geusens
Het belooft dit weekend tijdens Pinkpop zomers warm en zonnig te worden. Er wordt geen regen verwacht, het waait matig en 's nachts koelt het aangenaam af. Prima festivalweer toch?
Al is het met temperaturen rond de 28 graden overdag wellicht aan beetje aan de warme kant. En zondag kan het volgens Meteo Limburg met zo'n 31 graden zelfs tropisch warm worden.

Goed water drinken

Om het festival goed door te komen, is het daarom belangrijk om goed te drinken. Water bij voorkeur, om het lichaam van extra vocht te voorzien. Door de hoge temperatuur raak je, door zweten en verdamping, namelijk meer vocht kwijt dan normaal. Alcohol heeft het tegenovergestelde effect en droogt je juist uit.
WML is ook dit jaar op het Megaland-terrein aanwezig en deelt gratis Limburgs drinkwater uit. Er zijn geen bekertjes meer verkrijgbaar bij de WML-stands, maar opvouwbare Pinkpop-waterzakjes. Daardoor is het volgens de organisatie makkelijker om water bij je te dragen. De zakjes zijn navulbaar. Verder mogen bezoekers ook flesjes mee het terrein op nemen.
Kijk hieronder naar een interview over de aanstaande editie van Pinkpop met festivalmanager Niek Murray:

Vergeet de zonnebrandcrème niet

Vanwege de felle zon is het ook heel belangrijk om je te beschermen tegen de UV-straling. Vergeet daarom je zonnebrandcrème niet mee te nemen naar Landgraaf. Ook is het verstandig om een pet of hoedje te dragen met een brede rand en een zonnebril op te doen om je ogen te beschermen. Het KNMI verwacht dit weekend een zonkracht van zo'n 6 à 7. Dat betekent dat de huid makkelijk en snel verbrandt. Al na zo'n 10 à 15 minuten in de zon kleurt de huid rood als je die niet beschermt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!