Sportpark Kaalheide: dit heeft gemeente Kerkrade voor ogen

Sportpark Kaalheide © Gemeente Kerkrade
De gemeente Kerkrade wil 130 zorgwoningen en de kantoren van Roda JC realiseren op sportpark Kaalheide met het project Kaalheide Bruist.
Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens een inloopavond.

Nieuwe impuls

Samen met Stichting BRUIS, Achilles-Top en Roda JC wil de gemeente de plek waar het voormalig Roda JC stadion lag het sportpark en de buurt een nieuwe impuls geven. Om dat mogelijk te maken zijn drie mogelijke scenario's uitgedacht. De gemeente adviseert de raad in te stemmen met het derde scenario.

Nieuwbouw

Dat scenario houdt nieuwbouw op het sportpark door meerdere investeerders in. Er zouden dan 130 zorgwoningen voor vitale ouderen met of zonder zorgvraag, jongeren met een verstandelijke beperking en voor personen met dementie komen. Ook Roda JC verhuist met kantoren naar de nieuwbouw en huurt dan alleen nog op wedstrijddagen het Parkstad Limburg Stadion. Daardoor kan het stadion beter benut worden.

Verbonden

De gemeente wil samen met de partners een sport-, woon- en zorgomgeving ontwikkelen waarbij alle gebruikers met elkaar verbonden zijn. “Kaalheide Bruist stimuleert sociale interactie en draagt bij aan de revitalisering van de wijk”, licht wethouder Tim Weijers toe. Volgens Weijers krijgt het gebied een open karakter met veel groen in een parkachtige setting. Zo komen er ook vitaliteitsvoorzieningen en een horecagelegenheid.

Definitief besluit

De raad neemt op 12 juli een definitief besluit. Daarna gaan de partners aan de slag met het uitwerken van een eerste ontwerp. Die plannen zullen vervolgens opnieuw met de buurtbewoners afgestemd worden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!