Ruim 350 handtekeningen voor behoud Wereldpaviljoen Steyl

Afbeelding ter illustratie © Google Street View
Er zijn al ruim 350 handtekeningen gezet onder petitie voor het behoud van het Wereldpaviljoen in Steyl. De actie is gestart door een vrijwilliger van het paviljoen die het wil behouden.
Het Wereldpaviljoen laat kinderen op een speelse wijze kennis maken met culturen uit verre landen.

Huur opgezegd

Op dit moment zetelt het Wereldpaviljoen in een pand van Stichting Kloosterdorp Steyl. De stichting heeft de huur opgezegd en als de plannen doorgaan moet het paviljoen eind november ontruimd zijn. "Het nieuws dat de huurovereenkomst niet wordt voortgezet, kwam als een donderslag bij heldere hemel ", vertelt voorzitter René Poels. "Dan schrik je enorm."

Handtekeningenactie

Om die reden is vrijwilligster Miriam een handtekeningenactie gestart. "We moeten laten zien dat het Wereldpaviljoen in de afgelopen tien jaar een plek heeft geworven in Steyl. Het is onmisbaar geworden en dat blijkt ook wel uit alle reacties", aldus Poels.

Veel reacties

Zo schrijven mensen dat het heel belangrijk is dat kinderen kennismaken met andere culturen. "Dat is een van de grootste problemen in de maatschappij op dit moment, mensen begrijpen elkaar niet. Mensen weten niet hoe een andere cultuur in elkaar zit en onze samenleving wordt steeds multicultureler en dan is het heel belangrijk dat kinderen respect hebben voor andere culturen", bepleit Poels en hij vervolgt: "Als je respect hebt voor elkaar dan kun je samenwerken en krijg je een betere wereld. Dat doet het Wereldpaviljoen."

Geschenk uit de hemel

Ook dorpelingen reageren geschokt volgens hem "Mensen laten me weten van 'dit kan niet, dit moet hier blijven'. Steyl staat voor honderd procent achter het Wereldpaviljoen." Poels vertelt: "Toen het Wereldpaviljoen naar Steyl kwam zeiden de paters tegen ons: 'dit is een geschenk uit de hemel', een geschenk uit de hemel dat kan niet meer weg uit Steyl."

Hoopvol

Poels heeft nog geen alternatief pand op het oog. "Er staan in Steyl wel een aantal grotere panden leeg, maar we weten ook niet of we daarin kunnen of die gerestaureerd moeten worden en wat de huurprijs gaat worden? Dat zijn dingen die nog besproken gaan worden. Dat gaat komende week gebeuren. Dan wordt er met verschillende partijen om tafel gezeten om de situatie te bespreken." Poels is hoopvol gestemd dat er een oplossing gaat komen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!