Storing Rijckholt: 50 woningen hebben weer gas

Woningen zonder gas in Rijckholt © Track'88
Ruim 50 woningen in Rijckholt hebben sinds donderdag weer gas. Nog zo'n 70 huishoudens hebben op dit moment geen gas.
Dat laat Enexis weten.

Gasleiding geraakt

Een waterleiding raakte zondag lek, waardoor een hoge druk ontstond en een gasleiding beschadigd raakte. Daardoor zat Rijckholt zonder gas. Inmiddels is een deel weer aangesloten op het gasnetwerk. De verwachting is dat dit tot begin volgende week duurt.
"Bewoners kunnen de komende dagen gebruik blijven maken van de douchevoorzieningen in de buurt'" laat de energieleverancier weten. 'Daarnaast kunnen bewoners een warme maaltijd bestellen op kosten van Enexis."

Schoonmaken

Het schoonmaken van de gasleidingen duurt volgens Enexis langer dat verwacht, omdat er naast water ook modder in de gasleiding zit. "Er wordt met camera’s gekeken waar de modder in de gasleidingen zit en met zuigwagens worden de leidingen leeggezogen. Komende dagen gaan we verder met deze werkzaamheden', aldus de energieleverancier. Zondag wordt er volgens Enexis niet gewerkt omdat die dag een processie plaatsvindt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!