Politiechef Ingrid Schäfer legt werk neer vanwege ziekte

Politiechef Ingrid Schäfer-Poels. © Politie Limburg
Politiechef Ingrid Schäfer-Poels legt haar werkzaamheden bij de Eenheid Limburg neer. Vanwege teruggekomen kanker gaat ze zich volledig richten op de behandelingen die ze daarvoor moet ondergaan.
Schäfer-Poels blijft gedurende haar behandeling in functie als politiechef, maar haar taken worden overgenomen door de overige leden van de eenheidsleiding.
Reactie Ingrid Schäfer-Poels
"De vorige keer was voor mij al duidelijk dat het combineren van de werkzaamheden als politiechef en de noodzakelijke behandelingen niet samengaan, vandaar dat ik mijn taken nu neerleg. Op dit moment kiezen we binnen de eenheidsleiding voor een oplossing die bij Limburg past, namelijk ‘shared leadership’. Mijn taken en portefeuilles worden in de volle breedte overgenomen door de overige leden van de Limburgse eenheidsleiding", laat de politiechef weten.

Waarnemer

"Ik heb er het volste vertrouwen in dat mijn collega’s mijn taken, werkzaamheden en verantwoordelijkheden constructief samen oppakken. Daarover heb ik met de korpsleiding in Den Haag goede afspraken kunnen maken. Gerda van Leeuwen, mijn collega-politiechef van de eenheid Zeeland-West-Brabant is aangewezen als (juridisch) waarnemer. De daadwerkelijke praktische uitvoering ligt bij de Limburgse eenheidsleiding. Het geeft mij de rust om wederom strijdbaar de behandelingen in te gaan’, aldus politiechef Schäfer-Poels.

Waarnemend politiechef

De politiechef legde haar werkzaamheden eerder al neer in verband met behandelingen tegen de kanker. Inge Godthelp-Teunissen stapte destijds in als waarnemend politiechef van Limburg. Toen Schäfer-Poels in maart 2022 terugkeerde als politiechef, vervulde ze die rol tot eind 2022 samen met Godthelp-Teunissen. Na het vertrek van de waarnemend politiechef naar de landelijke eenheid bleef Schäfer-Poels politiechef in Limburg.
Kortgeleden bleek dat de kanker terug is en dat Schäfer-Poels wederom behandelingen moet ondergaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!