Betere handhaving: mbo-opleidingen krijgen 1,7 miljoen

Het Vista-college in Sittard © Bing Maps
Het VISTA College en Gilde Opleidingen ontvangen ruim 1,7 miljoen euro subsidie uit Regionaal Investeringsfonds MBO. Het geld wordt onder andere geïnvesteerd in opleidingen op het gebied van veiligheid.
Dat maken de twee onderwijsinstellingen woensdag bekend. "Deze investeringen zullen een significante impact hebben op de vaardigheden en expertise van mbo-studenten, zodat zij beter uitgerust zijn om aan de eisen van de arbeidsmarkt te voldoen."

Criminaliteit

Van de subsidie gaat 1,1 miljoen euro naar de opleidingen omtrent veiligheid. Dat is belangrijk volgens het VISTA College en Gilde Opleidingen, want Limburg is extra kwetsbaar voor ondermijnende criminaliteit, drugsproductie, illegale huisvesting van arbeidsmigranten en afvaldumpingen. Zo'n 1100 studenten zullen in de komende jaren worden opgeleid in het vernieuwde Centrum voor Innovatief Vakmanschap, waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe technologieën als virtual en augmented reality.

Retail

De overige 660.000 euro zal in retailopleidingen gestoken worden. "Door de ligging van Limburg tussen België en Duitsland zijn veranderingen in de sector in onze provincie groter dan in de rest van Nederland", zo stellen de opleidingen. In hybride leeromgevingen zullen studenten leren en werken in de praktijk, waarbij gecoacht wordt door docenten en experts. Extra aandacht zal er zijn voor duurzaamheid, digitalisering en logistiek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!