Tientallen fruitbomen vernield: 'Dit lijkt gericht'

Eén boom is omgezaagd, de andere stammen bijna © Foto's: Chantal Bruls
Bijna 50 hoogstamfruitbomen in Retersbeek zijn afgelopen weekend moedwillig vernield. Van 48 bomen is de stam zo diep ingezaagd dat ze niet meer te redden zijn, één boom is helemaal omgezaagd.
Volgens eigenaar Chantal Bruls zijn haar bomen in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juni vernield.

Bewakingsbeelden

"Dit lijkt me een gerichte actie, niet iets voor een baldadige jongere. Je moet toch met een zaag het weiland in, en als je alle bomen onder handen neemt, ben je al gauw een kilometer aan het lopen", vertelt ze. Bruls heeft geen idee wie er achter de vernieling zit, al heeft ze wel al bewakingsbeelden. "Die zijn we nog aan het bekijken, en delen we ook met de politie. We hebben al camera's hangen rond het erf, en daar komen er nu nog bij."

Paarden

Tussen de bomen heeft Chantal ook nog paarden rondlopen. Die bleven ongedeerd. "Gelukkig, maar we hopen wel dat ze ook ongedeerd blijven. Wie weet komen de daders nog eens terug." Juist omdat het zo'n doelbewuste actie is, heeft ze ook aangifte gedaan bij de politie. "We hebben die nacht niks gehoord, maar we gaan er wel van uit dat de dader of daders serieus gereedschap hebben gebruikt", gaat ze verder. "Maar een kettingzaag op accu is natuurlijk ook een stuk stiller dan zo'n luidruchtige motorzaag."