Politie Limburg komt met eigen podcast

De politie maakt de podcast 'Melding van de Maand' © L1
De Limburgse politie is gestart met een eigen podcast. In de politiepodcast 'Melding van de Maand' staat de politie-eenheid stil bij bijzondere, spectaculaire of spannende meldingen uit de provincie.
De eerste uitzending - over een gewapende overval in Maastricht - staat inmiddels online. Daarin wordt de zaak van de vrouw die slachtoffer wordt van een overvaller minutieus gereconstrueerd. Aan de hand van de oorspronkelijke melding en de communicatie van de politiemensen die bij de actie betrokken waren.

Zelf regie

Met de podcast wil de politie op een andere manier in contact komen met mensen, zegt hoofd communicatie Gertjan Bos. "We houden zelf de regie en kunnen zelf sturen in wat we wel en niet kunnen laten zien. Ook kunnen we daarbij doelgroepen bereiken die we met traditionele media wellicht niet bereiken."

Spectaculair

Volgens politiewoordvoerder en podcastmaker Wim Coenen komen vooral zaken in aanmerking die spannend en spectaculair zijn. "Maar verder kunnen we natuurlijk uit een breed scala aan onderwerpen kiezen die bij het politiewerk passen."

Stemacteurs

Omdat de originele meldingen onder privacywetgeving vallen zijn alle meldingen opnieuw ingesproken door stemacteurs. "Maar ze zijn wel trouw aan wat er is gezegd. De gesprekken die je hoort, hebben wel daadwerkelijk zo plaatsgevonden", zegt Coenen.

Eenheid Rotterdam

De uitzendingen zijn te beluisteren via 'Boeiend de podcast', het podcastkanaal van de eenheid Rotterdam. Die hebben al een goedlopend kanaal waarvan dus kan worden geprofiteerd.

Nog twee opgenomen

Na de eerste uitzending over de woningoverval volgen de komende maanden nog een aflevering over een bommelding en over een melding van een verdachte met een gaspistool. Afhankelijk van de ontvangst wordt bekeken of er daarna nieuwe afleveringen komen.