L1mburg Centraal: internationale politieactie in Moelingen

Grote politieactie tegen internationale drugshandel. © L1 (Alexander Dekkers)
Een grote politieactie tegen internationale drugshandel in Moelingen en diversiteit en inclusiviteit in cultuursector. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending.

Diversiteit en inclusiviteit in cultuursector

Toneelspelen, dansen, of muziek maken: het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door een fysieke beperking, bijvoorbeeld, of een gebrek aan geld. In Roermond was er vandaag een provinciale bijeenkomst. Met als doel: de cultuursector voor iedereen toegankelijk maken door middel van verschillende initiatieven.

Limburgs mooiste

Drukte zaterdag in Zuid-Limburg. 12-duizend wielrenners deden mee aan Limburgs Mooiste. De deelnemers konden kiezen uit meer dan 10 routes, en dat is niet voor niets. Zo wil de organisatie de drukte op de wegen tegengaan.

Campagne kinderen en sporten

Elk kind moet kunnen sporten, ook als er geen geld is voor een sportcontributie. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur, is daarom een campagne gestart om meer kinderen een sportabonnement te geven. De aftrap van de campagne is bij het Sintermeertencollege in Heerlen. Leerlingen van die school hebben met een sportmarathon ruim tienduizend euro opgehaald.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!