L1mburg Centraal: massaontslag bij VDL Nedcar

De autofabriek van VDL Nedcar in Born © L1 (Erwin Minkenberg)
Nieuwe luchtverdedigingseenheid in Vredepeel. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal

Massaontslag bij VDL Nedcar

VDL Nedcar wil per 1 november 2023 afscheid nemen van 1000 vaste medewerkers en ruim 800 uitzendkrachten. Dat maakte moederbedrijf VDL donderdag bekend. Het bedrijf heeft een adviesaanvraag ingediend bij de ondernemingsraad. Per 1 november gaat de autofabriek in Born over op een één ploegendienst. Op dit moment werken er dagelijks twee ploegen in de fabriek. Daardoor is er vanaf dan maar werk voor 2100 medewerkers. Op dit moment werken 3950 mensen in de fabriek.

Nieuwe luchtverdedigingseenheid in Vredepeel

De Koninklijke Landmacht beschikt vanaf nu over een nieuwe eenheid gespecialiseerd in het onderscheppen van raketten en drones. De dreiging vanuit de lucht wordt volgens het ministerie van Defensie steeds groter. De oorlog in Oekraïne laat dit concreet zien. Daarom wordt er flink geïnvesteerd bij ons leger, bijvoorbeeld op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel, thuisbasis van de Nederlandse luchtverdedigers.

Nieuwe pensioenwet grote klus voor APG

Er is jaren over gesproken, maar nu gaat hij er komen, de nieuwe pensioenwet. Dat betekent flink wat werk voor APG in Heerlen, de grootste pensioenuitvoerder van Nederland. Daar werken al 200 mensen en daar zullen de komende tijd nog zeker een paar honderd nieuwe werknemers bij komen.

Prentenboek leert kinderen hoe niet vermist te raken

Het is de internationale dag van het kind, maar het is ook de dag waarop exact een jaar geleden de 9-jarige Gino verdween. Juist om het aantal vermissingen te verkleinen, lanceert de stichting Amber Alert Europe het prentenboek 'Buikgevoel'. Dat moet kinderen leren te vertrouwen op hun intuïtie.

Zevende Limburg Film Festival van start

De zevende editie van het Limburg Film Festival in Venlo is begonnen. Vier dagen lang worden er Limburgse films vertoond op verschillende plekken in de stad. Een ander onderdeel van het Limburgs Filmfestival is het maken van een documentaire met een bepaald thema. Daar krijgen de deelnemers 148 uur de tijd voor.

Demi Schuurs verder op Roland Garros

Tennisster Demi Schuurs heeft de tweede ronde van bereikt op Roland Garros. De dubbelspeelster uit Nieuwstadt wil in Parijs haar beste prestatie ooit verbeteren.

Max wil opnieuw zegevieren in GP Spanje

Weet je nog wanneer Max Verstappen zijn eerste Formule 1-overwinning binnensleepte? Dat was alweer zeven jaar geleden, hij was 18 en het was in Barcelona. Een sportmoment voor de eeuwigheid. Inmiddels is Verstappen 38 zeges en twee wereldtitels verder en rijdt hij dit weekend opnieuw de Grand Prix van Spanje. Op jacht naar, waarschijnlijk, wereldtitel nummer drie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!