Sluiting A73-tunnels moet leiden tot ander reisgedrag

De Roertunnel. © Google Street View
Midden Limburg Bereikbaar start een campagne tijdens de sluiting van de Roer- en Swalmentunnel op de A73. Vanwege groot onderhoud zijn deze tunnels van 14 juli tot en met 4 september dicht.
Bewust is gekozen voor de vakantieperiode, omdat het dan al een stuk rustiger is op de weg.

App

Weggebruikers worden deze periode omgeleid en Midden Limburg Bereikbaar grijpt dan de kans om slimmer reisgedrag te stimuleren en belonen. Dat wordt gedaan middels een app. De app registreert of je een thuiswerkdag had, met het openbaar vervoer gereisd hebt of te voet of met de fiets naar je werk bent gegaan. Door middel van een beloningssysteem leer je slimmer reizen; je verzamelt namelijk punten die ingewisseld kunnen worden voor (lokale) attenties.
Midden Limburg Bereikbaar hoopt dat de druk op het wegennet op en rondom de A73 zo afneemt.

Onderhoud

Na de opening in 2008 zijn de tunnels toe aan groot onderhoud. Naast reguliere werkzaamheden worden ook de technische systemen vervangen. Tegelijkertijd worden de voorbereidingen getroffen om de tunnels op langere termijn naar 4,7 meter doorrijdhoogte te vergroten.
De tunnels sluiten 14 juli om 21:00 uur in noordelijke richting, van Echt richting Venlo. Dit duurt tot 4 augustus. Diezelfde dag worden de tunnels om 21:00 uur in beide richtingen volledig afgesloten, dat duurt tot 5 augustus 9:00 uur. Vervolgens sluiten de tunnels tot en met 25 augustus in zuidelijke richting, van Venlo richting Echt. Daarna zijn ze tot en met 28 augustus en van 1 tot en met 4 september in beide richtingen afgesloten.
In het najaar staat ook nog een sluiting van de tunnels gepland: namelijk van 26 tot en met 30 oktober.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!