L1mburg Centraal: delegatie pleit voor aanpak Parkstad

L1mburg Centraal van 31 mei 2023 © L1
Valkenburgse scholieren luisteren naar veteranen. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal
L1mburg Centraal van woensdag 31 mei 2023 met de volgende onderwerpen:

Delegatie pleit bij Kamer voor aanpak Parkstad

Een zware politieke delegatie was in Den Haag om aandacht te vragen voor de regio Parkstad. Om de grote achterstanden in deze voormalige mijnregio echt aan te pakken moet daar 20 tot 30 jaar extra worden geïnvesteerd door het Rijk. Dat is de Limburgse reactie op het rapport 'Elke regio telt'.

Bescherming hoogwater Horn blijft uit

Het is inmiddels bijna twee jaar terug dat het hoogwater Horn bereikte, maar een betere bescherming is er volgens bewoners van het dorp nog niet. Daarom protesteerden zij bij de gemeenteraadsvergadering van hun gemeente Leudal. "Het water staat ons aan de lippen, laat ons er niet in stikken", zo stond op hun spandoeken.

Groen licht voor nieuwe pensioenwet

Er is bijna 15 jaar over gesproken, maar de kogel is door de kerk. De Eerste Kamer gaf groen licht voor een nieuwe pensioenwet . Het gaat om de grootste hervorming van het pensioenstelsel ooit. Pensioenfondsen krijgen jaren de tijd voor de overgang naar het nieuwe stelsel, tot 2028. In de studio is Anouk Bollen, hoogleraar pensioenrecht, te gast.

VVV verzuimt te profiteren in duel tegen Almere: 1-1

VVV-Venlo heeft in de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs voor promotie naar de eredivisie gelijkgespeeld tegen Almere City FC. In eigen huis werd het 1-1.

Valkenburgse scholieren luisteren naar veteranen

Drie Amerikaanse oorlogsveteranen die Europa bevrijdden in de Tweede Wereldoorlog, spraken in Valkenburg met zes Limburgse schoolklassen. Over de waarde van vrijheid, waarom het niet vanzelfsprekend is dat je zomaar alles kan zeggen. Het project Education Bridge brengt de scholieren in contact met de veteranen.
Bekijk de hele uitzending hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!