Film Remy van Heugten in Amerikaanse bioscopen te zien

Leopold Witte en Liam Jeans in de film Mascotte © Mark van Aller / BIND
De film Mascotte, van de Limburgse regisseur Remy van Heugten, wordt binnenkort uitgebracht in de Amerikaanse bioscopen.
Dat maakte de Nederlandse producent BIND woensdag bekend.

Cannes

Sumerian Film heeft op het Festival van Cannes de Noord-Amerikaanse rechten verworven en zal de film van regisseur Remy van Heugten eind 2023 in de VS distribueren. Na een release in grote steden als Los Angeles en New York wordt de film gelanceerd op een platform van Sumerian.
Mascotte, met Maartje Remmers en Leopold Witte in de hoofdrollen, beleefde eerder dit jaar de wereldpremière op Slamdance, een dependance van het festival Sundance. Het psychologische drama was ook te zien op het IFFR in Rotterdam.

Mascotte

Mascotte vertelt over de 17-jarige hooligan Jerry (Liam Jeans) die is geboren met een mismaakte mond en denkt dat in zijn wereld, waar bezit en uiterlijkheden de dienst uitmaken, weinig plek voor hem is. Zijn onvervulde verlangens stapelen zich op en alleen bij zijn onafhankelijke, sterke moeder Abbey (Remmers) vindt hij onvoorwaardelijke steun.
Het is de eerste film van Van Heugten sinds zijn meervoudig Kalf-winnaar Gluckauf uit 2015. Mascotte vertelt volgens de Limburgse filmer over 'de vrije val waarin sommige jongeren in Nederland zich volgens mij begeven'. De opnames van de film moesten worden uitgesteld vanwege de corona-epidemie. De crew bestaat uit hetzelfde team waarmee Van Heugten eerder samenwerkte met Gluckauf.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!