Limburgse woning doorzocht bij Duits onderzoek IS-netwerk

De politie doorzocht een woning in Limburg © iStock
In een groot onderzoek naar een financieringsnetwerk van de Islamitische Staat (IS), waarvoor in heel Duitsland invallen zijn gedaan, is ook een Nederlandse verdachte in beeld.
De woning van een man in Limburg is doorzocht. In welke plaats die doorzoeking plaatsvond, maakt de Duitse justitie nog niet bekend. De man maakt volgens de Duitse federale justitie deel uit van een internationaal netwerk dat geld heeft ingezameld voor IS in Syrië.

Identiteit

De verdachte is nog niet aangehouden, meldt de Duitse aanklager. Details over de identiteit van de verdachte worden, net zoals de plaats van de woning, nog niet gepubliceerd. De Limburgse politie verwijst voor meer informatie naar de Duitse justitie, net zoals het functioneel parket van het Nederlandse Openbaar Ministerie. Justitie in Duitsland doet geen verdere mededelingen over de locatie in Limburg.

Zeven aanhoudingen

De Duitse autoriteiten hebben woensdagochtend tijdens hun invallen door heel Duitsland wel zeven andere mensen aangehouden. Dat gebeurde in het onderzoek naar financiering van de terreurorganisatie IS. De verdachten hebben Duitse, Kosovaarse, Turkse en Marokkaanse nationaliteit. Volgens de Duitse justitie hebben de verdachten geld opgehaald voor IS in Syrië, en is het onder meer gebruikt om gevangenen uit de Syrische vluchtelingenkampen al-Hol en Roj te helpen ontsnappen. Via dit 'internationale financieringsnetwerk' zou ten minste 65.000 euro naar IS zijn overgemaakt, zegt justitie in een verklaring.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!