Bierprijzen op terras fors gestegen: 'We kunnen niet anders'

De bierprijzen op het terras zijn in vergelijking met vorig jaar gemiddeld met tien procent gestegen. © iStock
De prijzen van een biertje op het terras zijn in een jaar tijd fors gestegen. "Ik denk dat je een heel eind in de buurt zit, als je het hebt over een prijsstijging van tien procent", aldus John Paulus, voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland - Maastricht & Heuvelland.
Wel merkt Paulus een groot verschil tussen de Limburgse steden en het platteland.
'Psychologisch plafond'
"Het kleine cafeetje op het platteland ten opzichte van het grote terras op het plein in de grote stad. Dat is wel heel verschillend", zegt hij. Volgens Paulus berekenen de meeste horecaondernemers de voor hen gestegen kosten niet volledig door aan de gasten. "Wij worstelen ook wel een beetje met het feit dat we tegen een psychologisch plafond aan zitten met de prijzen die we durven en kunnen vragen."

Liefhebber

Ondanks de prijsstijging kiest de liefhebber er toch voor om gewoon zijn favoriete biertje te bestellen op het terras in Maastricht. "Het is wel mijn hobby, een drankje doen op het terras. Dus ik heb er voor mezelf nog geen maximum prijs aan verbonden", vertelt een mevrouw. Een geboren en getogen Maastrichtenaar begrijpt goed dat de ondernemers in de binnenstad niet anders kunnen: "Misschien drink ik een glaasje minder. Maar we blijven gewoon genieten, toch?"