Limburgse fotografe genomineerd voor Bruidsfoto Award

De fotografe is genomineerd voor de Bruidsfoto Award. © L1
Het is zo'n beetje de Oscar voor de huwelijksfotografen: de Bruidsfoto Award. Carol Eijck uit Eijsden werd genomineerd voor de prijs met twee van haar portretten.
De huwelijksreportages van nu zijn lang niet meer de statige portretten uit het verleden. "Je zoekt nu naar die mooie, spontane momenten in de ceremonie", vertelt Carol Eijck in haar studio in Eijsden. "Mijn twee genomineerde foto's zijn heel tekenend wat dat betreft. In een van de foto's wordt de bruidegom getroost door de bruid als hij tijdens het lezen van de geloften overmand wordt door emoties. Ik krijg daar zelf nog kippenvel van."

Levensfase

Carol merkt dat veel van haar bruidsparen ook in volgende jaren en decennia terugkomen. "Na een aantal jaren kom je in een andere levensfase, bijvoorbeeld een zwangerschap met de geboorte van kinderen. Vaak willen mensen dat ook laten vastleggen, omdat ze beseffen hoe waardevol die beelden kunnen zijn. Als je mensen verliest bijvoorbeeld, krijgen die foto's van de huwelijksdag en de gasten nog extra gewicht."