Milieupartijen houden grootschalige milieuactiedag

Er waren zo'n 100 deelnemers aan de actie. © L1
Zo’n 100 opsporingsambtenaren van diverse organisaties voerden donderdag controles en inspecties uit in het Limburgse buitengebied bij Roermond.
Er werd onder andere gecontroleerd op drugs, gedumpt afval en loslopende honden. Ook op waterrecreatie, visstroperij en visvergunningen werd gelet.

Samenwerking

Het Limburgs Landschap, de Nationale Politie, de Provincie Limburg, het Openbaar Ministerie, Rijkswaterstaat, Sportvisserij Zuid-West Nederland, Staatsbosbeheer, Verbetering Visstand Maas, Limburgse gemeenten en het Waterschap Limburg werkten daarmee aan de onderlinge samenwerking onder de noemer 'Samen sterk in Limburg'.

Zichtbaarheid

"Deze mix van deelnemers geeft alle handhavers de kans om kennis en ervaring actief uit te wisselen met vakgenoten", zo zegt Josette van Wersch van het Waterschap Limburg. "De actie geeft ons ook een goede kans om onze zichtbaarheid in het buitengebied te vergroten."
Er werden zeven waarschuwingen gegeven, drie processen verbaal uitgedeeld en één bestuursrechtelijke maatregel opgelegd. "Ook zijn er overtredingen geconstateerd die om nader onderzoek vragen", aldus het Waterschap Limburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!