L1mburg Centraal: 'Steden Limburg niet aantrekkelijk'

L1mburg Centraal van 24 mei © L1
Roermond krijgt abortusbuddy's. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
L1mburg Centraal van woensdag 24 mei 2023 met de volgende onderwerpen:

'Limburgse steden niet aantrekkelijk om te wonen'

De grote Limburgse gemeenten blijken niet aantrekkelijk om te wonen. In een nieuw onderzoek onder de 50 grootste gemeenten van Nederland, scoren Venlo, Heerlen en Sittard-Geleen slecht. Maastricht doet het iets beter, maar scoort met een 35ste plek ook niet hoog. Venlo en Heerlen staan op plek 48 en 49. Sittard-Geleen bungelt net niet onderaan, op plaats 49. Op plek één van de lijst staat Amsterdam.

Roermond krijgt abortusbuddy's

Uitgemaakt worden voor moordenaar, agressie en intimidatie: vrouwen die een abortus willen laten uitvoeren krijgen hier vaak mee te maken op weg naar een abortuskliniek. Om deze vrouwen te helpen bij de gang naar de kliniek worden vanaf nu in Roermond de abortusbuddy's ingezet. De vrijwilligers die aan de slag willen als buddy worden momenteel getraind om anti-abortusdemonstranten uit de buurt van de vrouwen te houden die zij begeleiden. Roermond is de zesde stad in het land waar de abortusbuddy's beschikbaar zijn.

Scholieren leren om te gaan met hoogwater

In de strijd tegen hoogwater worden maatregelen genomen zoals het aanleggen van dijken. Daarnaast kun je vanuit preventie bijvoorbeeld geen nieuwbouw plannen direct naast een rivier. Maar ook mensen zelf kunnen zich voorbereiden. Om dat tussen de oren te krijgen is er bij de Risk Factory Limburg-Noord een nieuw hoogwaterscenario gelanceerd.

Een moestuin op het schoolplein

Het groener maken van een schoolplein staat bij veel scholen op de lijst. In de week van de moestuin wordt hier bij verschillende scholen aandacht aan besteed. Bij de Lahrhof in Sittard is er sinds vandaag een heuse moestuin.

VVV werkt 0-2 achterstand weg en wint van Willem II

VVV-Venlo is goed begonnen aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. In eigen stadion werd een 2-0 achterstand, tegen het veel sterker geachte Willem II uiteindelijk omgezet in een 3-2 overwinning.