TikTok verboden op werktelefoons van de provincie

Het gouvernement in Maastricht © L1 (Raül Rademakers)
Ambtenaren van de provincie Limburg mogen én kunnen geen TikTok meer downloaden op zakelijke toestellen.
De provincie bevestigt dat enige tijd geleden maatregelen zijn genomen om TikTok in de ban te doen. Het gebruik van deze app op werkapparatuur is daarmee niet toegestaan.
Privacygevoelige apps
Daarmee volgt de provincie de lijn van het kabinet. Staatsecretaris Van Huffelen riep ambtenaren op om apps als TikTok van de werktelefoon te verwijderen. Dat was op advies van inlichtingendienst AIVD, omdat landen als China, Rusland en Iran een zogenoemd offensief cyberprogramma zouden hebben. De directeur van de provincie heeft toen ook de ambtelijke organisatie laten weten dat TikTok niet op de werktelefoon geïnstalleerd mag worden.

Onder vuur

Het populaire platform TikTok is eigendom van het Chinese bedrijf Bytedance. Dat wordt vaak in verband gebracht met spionage en oneigenlijk gebruik van verzamelde data van gebruikers. Het bedrijf achter de app ontkent dat. Maar op steeds meer plekken wordt het gebruik ervan aan banden gelegd. Woensdag hebben ook de provincie Groningen en gemeente Den Haag een verbod afgekondigd, in verband met mogelijke veiligheidsrisico's.

Technisch onmogelijk

Naast het beleid van de directie van de provincie zijn er verdere maatregelen genomen. Daardoor is het inmiddels ook technisch niet meer mogelijk voor medewerkers van de provincie Limburg om TikTok te gebruiken op zakelijke apparatuur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!