Meer gemeenten luiden noodklok over asielopvang

Gemeenten maken zich zorgen over de asielopvang © iStock
Ook gemeenten Roermond, Venlo, Venray en Weert uiten hun zorgen over de opvang van de grote aantallen asielzoekers die worden verwacht.
De vier grote Midden- en Noord-Limburgse gemeenten sluiten zich aan bij een brief vanuit de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) die aan het kabinet is verzonden.
In die brief worden de noodzaak en zorgen die meerdere Nederlandse gemeenten delen onder de aandacht gebracht. "Vanuit deze vier gemeenten begrijpen we de zorgen die er bestaan over de grote aantallen asielzoekers die worden verwacht. We willen allemaal voorkomen dat er opnieuw schrijnende situaties ontstaan en daar zal het Rijk ons meer en beter bij moeten ondersteunen", laat een woordvoerder weten.

Brandbrief

Afgelopen maandag stuurden 18 andere gemeenten in Limburg ook al een brandbrief aan het kabinet, die samen met gouverneur Emile Roemer is opgesteld. Daarin zeggen de gemeenten dat ze tegen de grenzen aanlopen wat betreft de opvang van asielzoekers. De bestuurders roepen op om de problemen over de opvang van asielzoekers als een crisis te gaan bestrijden en een doortastende aanpak op landelijk niveau neer te zetten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!