L1mburg Centraal: Opnieuw wilde staking bij VDL Nedcar

Een deel van de werknemers van VDL Nedcar gaat niet aan het werk © L1 (Gerard Pansier)
Huisvesten vluchtelingen en statushouders steeds moeilijker. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Opnieuw wilde staking bij VDL Nedcar

Verwarring, zo lijkt het, dinsdagochtend bij VDL Nedcar in Born. Een deel van het personeel legde enige tijd het werk stil. Na ingrijpen van de directie en bonden kwamen alle productielijnen weer in beweging.

Huisvesten vluchtelingen en statushouders steeds moeilijker

18 Limburgse burgemeesters hebben samen met gouverneur Emile Roemer een brandbrief geschreven aan het kabinet. Aanleiding is de opvang van vluchtelingen. Of het nu Oekraïners zijn, vluchtelingen of statushouders, het wordt steeds moeilijker om ze te huisvesten en de nodige hulp te bieden. Gemeenten staat het water aan de lippen en dus vinden ze dat het tijd is voor actie. Annemarie Penn, burgemeester van Maastricht en voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, is te gast in de uitzending.

Landbouwbelang Maastricht maakt plaats voor drie torens

De laatste vrijplaats van Maastricht, het Landbouwbelang aan de oever van de Maas, wordt de komende jaren getransformeerd tot een nieuwe skyline voor Maastricht. Met drie grote torens, als metafoor voor de drie grote kerken die het aangezicht van de Limburgse hoofdstad bepalen.

MVV en VVV beginnen aan play-offs

Fans keken lang naar uit naar de play-offs. MVV en VVV spelen hun eerste wedstrijd in de nacompetitie. MVV komt in actie in Breda tegen NAC en VVV-Venlo ontvangt Willem II in de eigen Koel.