Vrachtwagen gekanteld op mistige A73: snelweg weer vrij

De brandweer is ter plaatse om hulp te verlenen. © Edward-Media
Op de A73 bij Venray is maandagochtend een vrachtwagen gekanteld. De chauffeur raakte bij het ongeval gewond. Vanwege de berging van de vrachtwagen is de snelweg richting Nijmegen urenlang dicht geweest. Dit zorgde voor een flinke file in noordelijke richting.
Het ongeval gebeurde rond 7:00 uur op de snelweg ter hoogte van Oostrum.

Mistig

De brandweer kwam met vijf wagens ter plaatse om hulp te verlenen. De gewonde chauffeur werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Waardoor de vrachtwagen kantelde, is nog niet bekend. De politie verricht onderzoek.
Op de snelweg ter hoogte van Oostrum was het maandagochtend mistig. Het KNMI had voor de provincies Gelderland en Noord-Brabant een waarschuwing afgegeven vanwege (dichte) mist. Ook Noord-Limburg had maandagochtend plaatselijk last van mist.

Snelweg dicht

Door het ongeval was tijdens de ochtendspits de rechterrijstrook en de afrit Venray-Noord dicht. Rijkswaterstaat begon rond 10:00 uur met de berging van de vrachtwagen. De snelweg werd daarvoor in de richting van Nijmegen volledig afgesloten. Verkeer richting Nijmegen werd vanaf knooppunt Zaarderheiken omgeleid via de A67, A2 en A50.

Luchtkussens

Bij de berging werd gebruik gemaakt van een telekraan en luchtkussens, om de vrachtwagen weer op zijn wielen te krijgen. Deze werkzaamheden duurden langer dan verwacht. Rijkswaterstaat kon de snelweg rond 13:00 uur weer vrijgeven voor het verkeer. Afrit Venray blijft voorlopig nog wel dicht, vanwege verdere herstelwerkzaamheden.
Na de avondspits zal de snelweg richting Nijmegen opnieuw afsloten worden, voor reparatie van het asfalt. Bekijk de actuele verkeerssituatie op de Limburgse wegen.
De brandweer is met vijf wagens ter plaatse. © Edward-Media