L1mburg Centraal: Cramignondans ingeschreven in register

In Mheer werd zaterdag volop de cramignon gedanst. © L1 (Pascal Courbois)
Cramignondans ingeschreven in register Immaterieel Erfgoed en de samenvattingen van de drie Limburgse clubs in de Keuken Kampioen Divisie. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de uitzending van L1mburg Centraal van zaterdag 20 mei.

Wat is de Cramignon-dans?

De cramignon-dans krijgt dit jaar het certificaat van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland uitgereikt. Maar waar komt de dans nu eigenlijk vandaan?

Samenvatting Almere City FC - MVV Maastricht

MVV speelde een beetje met de handrem op uit bij Almere City. Hinkend op twee gedachten: de vorm vasthouden en geen averij oplopen nu Koen Kostons en Marko Kleinen niet mee kunnen spelen in de nacompetitie. De 1-0 nederlaag was terecht, maar tevens onnodig: een goede wake-up-call vlak voor de play offs van volgende week.

Samenvatting Jong Utrecht - VVV-Venlo

VVV had bij Jong FC Utrecht nog niet de power die nodig is om hoge ogen te gaan gooien tijdens de play offs. Dat had te maken met een aantal afwezigen zoals Kees de Boer en Brian Koglin. Er was gepaste teleurstelling over het onnodige gelijke spel, met het besef dat er een tandje bijgezet moet worden komende week in de nacompetitie.

Samenvatting Roda JC - Willem II

Het seizoen van Roda JC gaat als een nachtkaars uit en de laatste thuiswedstrijd tegen Willem II werd met 2-2 gelijkgespeeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!