Droom bakker Cas Wolters komt uit met opening Bakhal

Cas Wolters bij de opening van de Bakhal © L1
Een grote droom is zaterdag uitgekomen voor Cas Wolters. De bakker, bekend van Heel Holland Bakt, heeft nu zijn eigen bakhal in Roermond.
Wethouder Marianne Smitsmans van Roermond verrichtte samen met culinair journalist Janny van der Heijden de opening.

Een bakhal voor iedereen

De Bakhal is een plek voor iedereen die van bakken houdt. "Van beginners tot gevorderden, voor blinden, voor doven, voor werkelijk iedereen", legt Cas uit. "Juist als doof persoon weet ik hoe het is om instructies niet goed mee te krijgen. Dat gaat in deze bakruimte niet gebeuren. Iedereen moet alles goed mee kunnen krijgen. Ik ben ook erg blij dat Janny er is. Ze is een soort bakmoeder voor mij. Ze houdt me goed in de gaten en daar ben ik heel blij mee."

'Enorm trots op Cas'

Culinaire alleskunner Janny van der Heijden is enorm trots op Cas. "Cas heeft niet alleen veel geleerd van mij, maar ik heb enorm veel van hem geleerd. Hij heeft me laten inzien dat je alles kunt doen wat je wilt. Cas is grensoverschrijdend. Hij laat je zien dat een beperking niet een tekortkoming is."

Onderwijs en bakken

Cas is leraar in het basisonderwijs en ook bakker. In de Bakhal komen deze twee passies samen. Gelukkig voor de school waar hij werkt, blijft hij wel lesgeven. Al gaat hij volgend schooljaar wel een dag minder werken om zich meer te focussen op het bakken.
Cas Wolters bakte samen met L1-presentator Henk Hover een frambozentaartje in het programma Henk Bakt. Het recept en de uitzending is terug te zien op L1.nl.