Roermond alert op situatie rond beautysalon

De beautysalon in Roermond werd eerder tijdelijk gesloten. © iStock/Google streetview
De gemeente Roermond houdt de situatie rondom beautysalon Full Glam Dutch aan het Wilhelminaplein nauwlettend in de gaten.
Dat gebeurt omdat bij een salon in Utrecht van dezelfde eigenaren vrijdagochtend een verdacht pakketje bij de voordeur werd gevonden. De salon in Utrecht heeft dezelfde naam.

Explosief

In februari werd het Utrechtse winkelpand ook al eens beschoten. Nog geen week later gebeurde hetzelfde bij een vestiging in Laren, daar werd ook een explosief geplaatst bij de etalageruit.

Veiligheidsoverwegingen

Burgemeester Onno Hoes van Roermond besloot vervolgens het winkelpand in Roermond voor 30 dagen uit voorzorg te sluiten. Later werd dit nog eens met 30 dagen extra verlengd. De burgemeester nam de voorzorgsmaatregel uit veiligheidsoverwegingen omdat de eigenaresse sinds februari wordt bedreigd.

Roermond

De gemeente Roermond staat in contact met de andere gemeenten waar de beautysalons zijn gevestigd. Volgens een woordvoerder worden de omstandigheden gemonitord. Of het pand aan het Wilhelminaplein opnieuw wordt gesloten, kon de woordvoerder nog niet zeggen.