Drukke avondspits verwacht vanwege lang hemelvaartweekend

Stockfoto © iStock
De ANWB verwacht woensdag een drukke avondspits vanwege het lange vrije hemelvaartweekend. Vooral op de wegen richting het zuiden, richting de Veluwe en rond Nijmegen wordt het druk.
"Traditioneel gezien is de woensdagavondspits voor Hemelvaart altijd erg druk", stelt ook Rijkswaterstaat. "Met een zonnig weekend in het vooruitzicht verwachten we dat deze woensdag veel mensen erop uit zullen trekken."

Zeer zware spits

Rijkswaterstaat houdt rekening met een zeer zware spits, waarbij meer dan 500 kilometer aan verkeer op de rijkswegen stil zal staan. De spits kan bovendien al vroeger op gang komen. "Ga goed voorbereid op reis", is het advies.
Ook in België, Duitsland en Frankrijk kan het vakantieverkeer voor veel drukte zorgen. Rond 19:30 uur zullen de meeste files wel opgelost zijn, verwacht de ANWB.

Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag en de vrijdag erna zal er vrijwel geen ochtend- of avondspits zijn. Lokaal kan het overdag wel drukker zijn op de wegen, vooral door dagjesmensen. In Limburg moet je rekening houden met drukte op de N280 tussen de Duitse grens en Roermond. Ook op de wegen richting attractieparken en dierentuinen of rond recreatiegebieden zoals bossen, plassen en stranden kan het drukker zijn.