L1mburg Centraal: Maandag overleg vakbonden en VDL Nedcar

Medewerkers van VDL Nedcar tijdens de staking. © L1 (Achille Prick)
Maandag weer overleg vakbonden en VDL Nedcar. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Staaroperatie aan beide ogen net zo veilig

Het is goedkoper en voor de patiënt net zo veilig: een staaroperatie aan beide ogen op dezelfde dag, in plaats van met twee weken ertussen. Dat blijkt uit onderzoek van het Maastricht Universitair Medisch Centrum onder ruim 850 patiënten. Staaroperaties zijn een van de meest voorkomende behandelingen in Nederlandse ziekenhuizen.

Stuw Roermond vóór de winter weer in gebruik

Vervoer over het water wordt steeds belangrijker in Nederland, maar de knelpunten voor Rijkswaterstaat in Limburg stapelen zich op. Het afgelopen jaar waren er veel problemen die deels te verklaren zijn door oude sluizen en stuwen die soms meer dan een eeuw oud zijn. Een van de knelpunten waar nu volop wordt gewerkt, is de stuw in Roermond. Daar wordt met man en macht gewerkt om de klus vóór het komende winterseizoen klaar te hebben.

Maandag weer overleg vakbonden en VDL Nedcar

Er lijkt beweging te zitten in het conflict rondom VDL Nedcar in Born. De directie van VDL heeft de bonden uitgenodigd om komende maandag weer formeel te komen praten. Personeel en directie staan al een tijdje tegenover elkaar in de onderhandelingen over een ontslagregeling. Naar verwachting verliest het gros van de bijna 4000 werknemers binnen nu en een jaar hun baan.

Musicalprijs voor Joes Brauers uit Bocholtz

Joes Brauers uit Bocholtz heeft maandagavond de Musical Award voor Beste Aanstormend Talent gewonnen. Brauers speelde de hoofdrol van kapelaan Erik Odekerke in de musical Dagboek van een Herdershond.

Jumbo Panningen Beste Leerbedrijf 2023

De Jumbo in Panningen is uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf van 2023. De supermarkt geeft leerlingen uit het speciaal onderwijs de mogelijkheid om te ruiken aan het werkende leven. Syd is leerling in het speciaal onderwijs, bij Impuls in Tegelen. Op dinsdagen werkt hij met het grootste plezier in de Panningse supermarkt.

Barend Last kanshebber op Kinderjuryprijs

Barend Last uit Maastricht is genomineerd door de kinderjury voor boek van het jaar met zijn boek Gif in het Dierenrijk. Het moet woensdagochtend zijn eerste grote prijs worden.

Copa Bolo, op zoek naar jong voetbaltalent

Het Copa Bolo-toernooi voor acht- en negenjarige talenten in Maastricht is vernoemd naar de bijnaam van Boudewijn Zenden, Bolo. De oud-voetballer uit Maastricht van onder meer Liverpool wil talenten met dit nieuwe evenement inspireren.