'VDL komt met nieuw bod, vakbonden weer aan tafel'

VDL Nedcar biedt in het sociaal plan twee keer het wettelijke minimum aan ontslagvergoeding, maar de vakbonden vinden dat niet voldoende. © ANP
VDL Nedcar en de vakbonden gaan volgende week maandag opnieuw in gesprek over het sociaal plan voor het personeel van VDL in Born. De verwachting is dat bij de autofabriek eind dit jaar en begin volgende jaar ruim 3.000 van de bijna 4.000 banen gaan verdwijnen.
De ontslagen zijn volgens VDL onvermijdelijk omdat het concern er niet in is geslaagd een nieuwe klant te vinden die vanaf volgend jaar auto's wil laten bouwen. In maart stopt de productie van de Mini, die nu in opdracht van BMW in Born wordt gemaakt.
Vanaf maart valt de productielijn dus stil en als er al een nieuwe klant wordt gevonden, zal dat minstens weer een jaar kosten om een nieuwe productielijn neer te zetten.

Spontane staking

Het personeel van VDL Nedcar legde woensdag 3 mei spontaan het werk neer nadat overleg van vakbonden met de VDL Nedcar-directie over een sociaal plan was geklapt. Na twee stakingsdagen werd het werk even hervat en werd vorige week opnieuw gestaakt, nu onder de vlag van de vakbonden.

Werk hervat

Nadat VDL Nedcar opnieuw met een voorstel kwam, is het werk hervat. Maar volgens de bonden, die inhoudelijk niets kwijt willen over het nieuwe voorstel, is daar door de leden niet enthousiast op gereageerd. "We kregen de handen er niet voor op elkaar, maar desondanks willen de leden dat we verder praten", zegt Jeroen Bruinsma van vakbond CNV.

Verwachting

Mogelijk komt VDL Nedcar aanstaande maandag voor de derde keer met een nieuw voorstel. "Dat is wel wat je verwacht als je een uitnodiging krijgt", zegt bestuurder Suat Koetloe van vakbond De Unie. "We hebben ook wel al wat informatie maar kunnen daar nu niets over zeggen."

Ontslagvergoeding

VDL Nedcar biedt in het sociaal plan twee keer het wettelijke minimum aan ontslagvergoeding. Iemand die bijvoorbeeld tien jaar heeft gewerkt bij Nedcar en nu ontslagen wordt, krijgt in het voorstel van VDL nu tussen de 19- en 22.000 euro mee als ontslagvergoeding. De bonden eisen tussen de 32- en 37.000 euro.

Pensioen

Verder gaat het vooral over een regeling voor ouderen, wie komt in aanmerking voor iets extra's als overbrugging tot het pensioen? En moet je wel of niet verplicht een andere baan binnen het VDL-concern aanvaarden? VDL heeft rond de 120 dochterbedrijven, de meeste daarvan in Noord-Brabant.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!