Panningse Jumbo Beste leerbedrijf mbo 2023

Ilse nam de prijs maandagavond in ontvangst © Livestream Dit is mbo
Jumbo Harald & Ilse van Beek Panningen is het Beste leerbedrijf van 2023 van Nederland. Tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala maandagavond hebben het publiek en de kijkers de Jumbo verkozen.
De prijs werd uitgereikt door Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Eer

"Geweldig, wat een eer", zei Ilse terwijl ze de prijs in handen nam. "Ik zie het als mijn doel om andere supermarkten hiermee te helpen, ik gun jongeren een fijne werkplek." Volgens Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft de Panningse Jumbo al heel wat jongeren met een extra ondersteuningsbehoefte opgeleid en aan het werk gekregen. "De manier waarop ze de jongeren begeleiden dwingt bewondering af", aldus SBB.
In totaal werden 87 leerbedrijven door de SBB genomineerd. Dat aantal werd teruggebracht naar drie finalisten. Het publiek in de zaal en de kijkers thuis verkozen de Jumbo in Panningen uiteindelijk tot beste leerbedrijf.

Genomineerden

Nog drie andere Limburgse bedrijven waren genomineerd. Naast Jumbo Harald & Ilse van Beek maakte het Heerlense Abbott Vascular Netherlands B.V. kans op de titel. In de categorie Beste praktijkopleider grepen Ron Knols van Albert Heijn XL Brusselsepoort Maastricht en Kitty Hanegraaf van F4SEC Security & Event Support BV uit Sittard net naast de prijs.
Het Dit is mbo Ambassadeursgala wordt jaarlijks georganiseerd om het middelbaar beroepsonderwijs te vieren. De presentatie van het gala lag in handen van Jan Versteegh.