Video: Acties voor door brand getroffen Voedselhulp Blerick

In twee opslagruimten van een verhuisbedrijf dat vorig weekend in vlammen opging, bewaarde de stichting de voorraad die voor komend jaar bedoeld was. © L1 (Gerard Pansier)
Inzamelingsacties om de door brand getroffen Stichting Voedselhulp Blerick te helpen, hebben al veel nieuwe producten en geld opgeleverd.
In twee opslagruimten van een verhuisbedrijf dat vorig weekend in vlammen opging, bewaarde de stichting de voorraad die voor komend jaar bedoeld was.

Doneren

"Het is gewoon gigantisch wat de mensen georganiseerd hebben", zegt Gino Verheijden van Stichting Voedselhulp Blerick. Na de brand kwam er hulp vanuit alle kanten: van scholen, supermarkten en buurtverenigingen. Een grote supermarktketen heeft in de winkels in Venlo een plek ingericht waar mensen producten kunnen doneren.

Online doneeractie

Er komen niet alleen veel lang houdbare producten binnen, er worden ook financiële donaties overgemaakt. Zo is er een online doneeractie van Naomie & Latifa van het kinderactiviteiten centrum in de buurt. Deze loopt boven verwachting. "We hadden een doel van 500 euro, toen zijn we naar 1000 gegaan en die is alweer overschreden", zegt Latifa Roox. Maandagavond werd er een cheque van minimaal 1500 euro aan de stichting overhandigd. En ook na maandag kan er nog gedoneerd worden.
De stichting heeft inmiddels ook een nieuwe locatie in gebruik genomen om de ontvangen producten te sorteren en in te pakken voor uitdeel of voorlopige opslag.