Katten beschoten in Mheer: een dood en een gewond

Marley is donderdagavond beschoten, maar leeft gelukkig nog. © Annemiek Berndsen
Een drama voor de familie Berndsen uit Mheer. In korte tijd zijn twee van hun katten beschoten. Eentje is daardoor overleden, en de ander raakte daardoor gewond.
Eigenaar Annemiek deelt op haar social media het heftige verhaal: "Welke held in Mheer schiet er op katten? Aantal weken geleden onze kat moeten laten inslapen, waar we ontzettend veel verdriet van hebben, en nu net terug van de dierenarts omdat onze tweede kat is neergeschoten."

Katten

Vooralsnog is er geen spoor van de dader, maar Annemiek vermoedt dat hij of zij uit het dorp komt: "Moet haast wel iemand uit het dorp zijn, omdat een paar weken geleden precies hetzelfde is gebeurd met een van onze andere katten." Inmiddels heeft ze online aangifte gedaan over het bizarre voorval.
De tweede kat die is beschoten, leeft gelukkig nog. "Ze kwam donderdagavond rond 23:00 uur terug en we zagen gelijk dat er iets niet klopte. Ze miauwde heel erg en leek veel pijn te hebben, ze kroop gelijk in een hoekje." Eenmaal bij de dierenarts zien ze, wederom, een ronde plek op de poes dat lijkt op een schotwond. Op foto's zien ze zelfs een kogel in haar lichaam zitten.

Pijnstillers

Inmiddels gaat het weer wat beter met Marley, zoals de poes heet, en heeft ze pijnstillers en ontstekingsremmers gekregen. De kogel zit nog op zijn plek: volgens de dierenarts zou een operatie om de kogel te verwijderen meer schade aanrichten dan hem daar laten zitten. De dierenkliniek waar Marley is geholpen, bevestigt het verhaal.