Trucks in beslag genomen vanwege fraude en manipulatie

Twee vrachtwagens werden in beslag genomen. © Verkeerspolitie Limburg
Bij een controle op zwaar transport heeft de politie donderdag twee vrachtwagens en een auto in beslag genomen.
Voor de transportcontrole werd gebruik gemaakt van het RDW keuringsstation in Elsloo.

Land uit gezet

Bij één vrachtwagen bleek dat er gefraudeerd was met de AdBlue installatie. Met deze installatie rijden vrachtwagens schoner en kunnen ze voldoen aan de Europese norm voor uitstoot. De bestuurder had bovendien niet de juiste papieren om als beroepschauffeur te mogen werken. Ook mocht hij met zijn visum geen werkzaamheden uitvoeren. Daarom werd de chauffeur door een toevallig aanwezige medewerker van de Vreemdelingenpolitie (AVIM) per direct het land uit gezet.

Fraude en manipulatie

Bij een andere vrachtwagen bleek de snelheidsbegrenzer gemanipuleerd te zijn. De truck werd daarom in beslag genomen. De chauffeur fraudeerde bovendien met de rij- en rusttijden registratie.
Bij een derde vrachtwagen bleek dat de vering afgebroken was. De eigenaar moet dit defect direct laten repareren. Daarna mag de vrachtwagen de weg weer op.

Splinternieuwe auto

Een automobilist liep bij het keuringsstation bovendien tegen de lamp toen hij zijn nagenoeg splinternieuwe Hyundai Ioniq 5 ter keuring aanbood. De politie vermoedt dat de auto gestolen is en heeft het voertuig daarom in beslag genomen voor verder onderzoek.