Spitsstroken weer open na storing camerabediening

Spitsstrook © ANP
Door een landelijke storing bleven de spitsstroken donderdagochtend enige tijd dicht. Rijkswaterstaat meldt dat er een probleem was met de camera's, waardoor de stroken niet goed in de gaten gehouden konden worden.
Het was niet veilig en daarom bleven ze dicht.

Drukte

Het probleem zorgde op sommige plekken voor extra drukte. Zo liep het op de A2 richting Maastricht vast tussen Sint Joost en Echt. Op dit punten komen de A73 en A2 samen. Doordat de spitsstrook niet open was, stond het verkeer ook op de A73 bij knooppunt Het Vonderen stil. Bekijk de actuele situatie op de Limburgse wegen.
Het probleem was om iets voor 8:00 uur verholpen. Er is nog wel vertraging voor het verkeer op de A73 en op meerdere plaatsen op de A2.

Spitsstrook

Spitsstroken, de vluctstrook veelal aan de rechterkant van de weg, zijn in het leven geroepen om het verkeer bij drukte meer ruimte te geven. Dat bespoedigt de doorstroming en verbetert de snelheid, zegt Rijkswaterstaat op de site. Lussen in het wegdek en camera's meten die drukte. Als een spitsstrook opengaat, wordt met camera's in de gaten gehouden of er geen hindernissen op de spitsstrook staan.