Groep jongeren mishandelt man op station Reuver

Stockfoto © iStock
Een groep jongeren heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het station in Reuver een man mishandeld.
Dat bevestigt een politiewoordvoerster na vragen van L1. De mishandeling gebeurde rond 00:15 uur zaterdagnacht.

Familiedag

Het had een dag moeten zijn waar hij met plezier op terug keek. Het slachtoffer liep na een geslaagde familiedag naar het station in Reuver om de trein richting Roermond te pakken. "Het begon eigenlijk allemaal toen ik mijn aansteker liet vallen. Ik zag dat een groep van een man of vijf mij tegemoet liepen en dus vroeg ik hen om een vuurtje", legt geschrokken slachtoffer dinsdag uit. "In het begin waren ze heel aardig en kreeg ik dat vuurtje."

'Heb je nog een leuke nicht?'

De man omschrijft zichzelf als een sociale jongen die 'met iedereen een praatje maakt'. Maar het gesprek met deze vijf jongeren kreeg een vreemde wending. "Ze vroegen me wat ik die dag gedaan had en vertelde dus dat ik een neven- en nichtendag had gehad. Toen vroeg er eentje of ik nog een leuke nicht voor ze had. Dat vond ik zelf al een vreemde vraag", blikt hij terug. "Uiteindelijk begonnen ze over drugs, en of ik die nodig had. Toen was het wel over met dat leuke gesprek."

Omsingeld

"Op een gegeven moment werd ik omsingeld en begonnen ze foto's en filmpjes te maken. Hoewel ik aangaf daar niet van gediend te zijn gingen ze er toch mee door. Toen probeerde ik zelf foto's van ze te maken voor het geval er iets zou gebeuren", legt de man uit. "Ze begonnen met provoceren en een begon er zelfs met een zakmes te dreigen. Toen mijn telefoon viel, en ik die op wilde pakken, ging het mis. Ik heb een aantal klappen gekregen, vooral op mijn kaak en hoofd. Ook mijn bril is scheef geslagen."

Trein naar Roermond

"Een van de omstanders wist me weg te trekken bij die jongens. Hij is toen met mij de trein naar Roermond ingestapt, daar stonden acht agenten ons op te wachten. Maar die groep jongens is de trein niet ingestapt." Daar deed hij direct aangifte.

Camerabeelden

De schrik zit er goed in. "Ik hoop dat de jongens zo slim zijn om zelf naar de politie te stappen. Die zijn er namelijk mee bezig en hebben de camerabeelden van het station", weet hij. De politie laat weten bezig te zijn met het onderzoek en heeft vooralsnog geen aanhoudingen verricht.
Het slachtoffer heeft op Facebook een emotioneel betoog geschreven over zijn mishandeling, dat bericht is inmiddels al meer dan 1500 keer gedeeld.