Schade opgemaakt na grote brand Blerick

De ravage is groot. © Keistadnieuws
Na de grote brand in Blerick afgelopen weekend, wordt deze maandag de schade opgemaakt. Meerdere bedrijven liggen volledig in de as. Het is een dag voor de verzekeraars.
In de getroffen panden zat ook een opslagverhuur. Venlonaar Remy Mercks had veel van zijn spullen gestald in zo'n opslagbox. Vooral goederen van emotionele waarde, zoals het trouwalbum en de trouwpakken van hem en zijn man.

Geen opbergruimte

“Alles is weg. 'De trouwfoto's, de pakken en zelfs de akte”, zegt hij met een trilling in zijn stem. Remy woont in een recreatiewoning op een vakantiepark in Sevenum. Veel opbergruimte is er niet. Vandaar dat veel van de spullen tijdelijk stonden opgeslagen in Blerick.

Emotionele waarde

"Naast de dingen waar we hier geen plek voor hadden, stonden er ook dingen als het zwembad voor de zomer en andere zaken die we veilig wilden opbergen tegen diefstal. Maar met brand hadden we geen rekening gehouden. Er zitten veel dingen bij met emotionele waarde. Behalve de trouwspullen hadden we bijvoorbeeld een uitgebreide kerstverzameling met porseleinen huisjes en handgeblazen ballen. Dat was echt een hobby van ons. Ook dat is allemaal verloren."

Verhuizing gepland

De schade is nog veel groter bij een zestal bedrijven. Een van de getroffen bedrijven is Gasservice Venlo. Ze stonden op het punt om te verhuizen naar een nieuwe locatie, maar eigenaar Matje Peeters zag zijn bedrijf dit weekend volledig in vlammen opgaan. “Het is één ramp. Alles is weg. Van onze voorraad warmtepompen, ketels en fittingen is niets meer over.”

Erger voor rest

Toch is Peeters nog redelijk positief. “Wij kunnen dadelijk wel terecht in een nieuwe locatie waar we snel verder kunnen. Dat kunnen de andere bedrijven hier niet. Voor hen is het nog veel erger.”