Voedselhulp Blerick is alles kwijt na brand: 'Pijnlijk'

Nabluswerkzaamheden van de brandweer in Blerick. © L1 (Tim van der Weerden)
De zeer grote brand in meerdere geschakelde bedrijfsloodsen in Blerick laat diepe sporen na. Stichting Voedselhulp Blerick is door de brand alle opgeslagen spullen kwijt.
In de loods van de stichting stonden vooral houdbare producten, zoals blikken en potten groente en soep.

Kapot van

Gino Verheijden van Voedselhulp Blerick is er kapot van. "Ik reed gisteren vanuit Nijmegen naar Venlo. Vanaf Venray zag ik de rookwolken al. Hoe dichterbij ik kwam, hoe meer ik begon te vrezen", vertelt hij.
Zijn vrees bleek terecht. De loods waar de goederen van de stichting stonden, is compleet in vlammen opgegaan. Verheijden: "Op zo'n moment denk je meteen aan de mensen en kinderen die je helpt. Ik ben nog emotioneel. Hoe langer ik erover nadenk, hoe erger ik het vind."

10.000 euro

De totale waarde van de spullen in de loods is zo'n 10.000 euro. "Dat is werk van drie tot vier jaar. We hadden gelukkig een klein deel thuis staan, dus de komende weken kunnen we nog uitdelen. Maar we moeten er flink tegenaan als we daarna door willen gaan." De stichting heeft de openingstijden verruimd, zodat mensen meer gelegenheid hebben om producten af te geven.
De gemeente Venlo laat in een reactie weten mee te getroffenen. "We realiseren ons dat de impact nog niet te overzien is", schrijft de gemeente in een verklaring. Wethouder Erwin Boom gaat maandagochtend in gesprek de betrokkenen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!