Bevrijdingsfestival Roermond verwacht flink verlies

Enkele 'diehards' bleven tijdens regen gewoon staan volgens de organisatie © L1
Het programma van het Bevrijdingsfestival in Roermond is door noodweer één keer tijdelijk stilgelegd. Tijdens de act van zangeres Elle Hollis brak er hevige regen uit waardoor de volgende act werd overgeslagen. "We gaan hierdoor sowieso verlies draaien", laat de organisatie weten.
Het stilleggen gebeurde rond 18.00 uur, laat Rob Vossen, interim voorzitter van het Bevrijdingsfestival weten.

Volgende act geannuleerd

Door de hevige regen was het volgens hem niet verantwoord voor de band om door te gaan met optreden: "De band moest daardoor echt van het podium af. Water en apparatuur is onverantwoord. Geen ideale combinatie." De act erna, NOELL3 kon daardoor niet doorgaan. "NOELL3 stond bovendien in de file en haalde die tijd niet meer. Dus hebben we die er tussenuit gehaald en zijn erna met de act van de band AySay begonnen", aldus Vossen.

Leegloop

Er was daardoor een enorme leegloop. Veel mensen konden niet schuilen en gingen daardoor naar huis. "We hebben hier drie mega parasols staan, daar stonden duizenden mensen onder, tegen elkaar gepropt. Maar niet iedereen paste onder de parasols."

Verlies

Hoewel het terrein 's avonds door opklaringen weer flink volliep, verwacht Vossen toch dat het verlies behoorlijk is. "Door de twee noodbuien en de mensen die daardoor weg zijn gegaan, halen we het qua omzet sowieso nooit meer om het een financieel succes te maken. Minder mensen betekent automatisch namelijk minder omzet van consumpties."

Onzekerheid

In februari vorig jaar waren diverse bevrijdingsfestival organisaties in gesprek met gemeenten, provincies en andere partijen om toch de begroting rond te krijgen voor de editie van dit jaar. Door de stijgende energiekosten en de inflatie raakten zij in de problemen en was het onzeker of de festivals dit jaar konden plaatsvinden. Voor het festival in Roermond lukte het nog nét om het financieel rond te krijgen voor de huidige editie, omdat het om een kleinere begroting ging.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!