L1mburg Centraal: Nedcar-personeel werkt weer, onrust blijft

De echt 'diehards' bleven ook tijdens regen gewoon staan volgens de organisatie © L1
Het personeel van Nedcar is weer aan het werk gegaan en Bevrijdingsfestival in Roermond. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de uitzending van L1mburg Centraal van vrijdag 5 mei 2023.

Nedcar-personeel werkt weer, onrust blijft

Na twee dagen van staken, is er vrijdag weer gewerkt bij VDL Nedcar in Born. Niet dat de problemen opgelost zijn, er is nog altijd onrust onder het personeel.
Bekijk hier de hele reportage

Ouderwets druk op Bevrijdingsfestival Roermond

Het weer zat een beetje tegen, maar toch was het ouderwets druk op het Bevrijdingsfestival in Roermond.
Bekijk hier de hele reportage

Wat is vrijheid?

Om jongeren te betrekken bij het vieren van de vrijheid is het belangrijk om dat thema breder te trekken. Dat zegt onderzoeker en psycholoog Sophie Leijdersdorff in Limburg Centraal: “Nadenken over welke mensen op dit moment in onze samenleving niet vrij zijn, en hoe we daar iets aan kunnen doen.”
Bekijk hier de hele reportage

Onderduiken in Brunssum en Heerlen

Brunssum en Heerlen hebben in de oorlog een belangrijke rol gespeeld in het bieden van onderduikadressen aan Joodse kinderen. De NV-groep, een Amsterdamse verzetsgroep uit die tijd, wist 262 kinderen uit de handen van de Duitsers te houden. De nu 81-jarige Samuel de Leeuw uit Hoofddorp is één van hen. Hij kwam als 1-jarig jongetje terecht bij Jan en Mien Strating in Heerlerheide, waar hij liefdevol en tot na de bevrijding werd opgevangen.
Bekijk hier de hele reportage

Schinveld eert troubadour Joep Rademakers

Het is inmiddels 21 jaar geleden dat de Limburgse troubadour Joep Rademakers overleed. Nu staat alles in zijn voormalige woonplaats Schinveld in het teken van een eerbetoon voor zijn beroemdste bewoner. Een bijzondere dag voor dochter Brigitte.
Bekijk hier de hele reportage

Fortuna op zoek naar die éne overwinning

Voor Fortuna wacht zondag een belangrijk duel in de eredivisie. De Sittardenaren hebben al een aantal weken nog maar één overwinning nodig om zich veilig te spelen, maar Fortuna verloor drie keer op rij en ziet de concurrentie dichterbij komen.
Bekijk hier de hele reportage