UWV nog niet bezig met dreigend massaontslag bij Nedcar

UWV heeft nog geen plan voor einde Nedcar © UWV
Uitkeringsinstantie UWV heeft nog geen rampenplan klaar staan, mocht de autofabriek in Born sluiten en 3800 mensen hun baan verliezen. "Wij kunnen op dit moment concreet nog niks doen", laat een woordvoerder weten.
Woensdag brak een spontane staking uit nadat een dag eerder de vakbonden en de directie het niet eens konden worden over een nieuw sociaal plan. Vrijwel iedereen houdt rekening met een massaontslag van personeel eind dit jaar nu er nog steeds geen opvolger is voor de productie van een nieuw automodel in Born.

Geen rampenplan

Inge Cobben van de uitkeringsinstantie: "Het UWV treft op dit moment geen voorbereidingen met betrekking tot VDL Nedcar. Want wij zijn niet op de hoogte gesteld van concrete plannen met betrekking tot de toekomst van de fabriek." Volgens het UWV zal de organisatie zeker anticiperen als massa-ontslag volgt, maar ligt er nu nog geen rampenplan klaar. Ook worden er nog geen concrete scenario's uitgewerkt over wat te doen in welke situatie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!